Beleidsadvies

                                         

                                         

Wat is seksualiteit? Dat is voor iedereen anders. Wat seksualiteit voor jou betekent hang onder andere af van hoe je met het thema bent opgevoed en volgens welke culturele waarden en normen. Er bestaat dan ook niet één waarheid wanneer het aankomt op seksualiteit.


Wanneer je werkzaam bent in een organisatie en je krijgt te maken met casuïstiek rondom seksualiteit en intimiteit, is het goed om beleidsmatig één lijn te trekken in welk gedrag oké is - en wat niet - en welke reactie wordt gegeven bij welk gedrag.

Voor medewerkers kan dit lastig zijn; de persoonlijke pet gaat immers af en de professionele pet moet op. Dit zou kunnen betekenen dat je één of meerdere van jouw persoonlijke normen of waarden in de professionele setting even aan de kant moet zetten. Bijvoorbeeld om een beter contact te krijgen met je (specifieke) doelgroep, of om seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Daarom is het erg belangrijk dat het seksualiteitsbeleid binnen een organisatie in teamverband wordt afgestemd, zodat ieder teamlid er achter kan gaan staan.  

Beleid maken doe je dus samen.


Ik kan procesmatig een rol spelen bij het ontwikkelen, naleven of aanscherpen en implementeren van beleid ten aanzien van seksuele gezondheid en intimiteit. Kijk ook eens op www.seksindepraktijk.nl over waarom het belangrijk is om beleid te maken op seksualiteit. 

Contact


Lieve Lust- Zorg voor seksuele gezondheid


Marlise Aarts

Consulent seksuele gezondheid & seksueel welzijn