Fijn dat je er bent!


Mijn naam is Marlise Aarts. Een geboren en getogen Maas en Waalse en via verschillende omzwervingen over de wereld uiteindelijk neergestreken aan de voet van de Sallandse Heuvelrug.

Ik ben getrouwd en moeder van drie zoons. 


"Van huis uit" ben ik cultureel maatschappelijk werker. Toen ik voor mijn studie stage liep bij een humanistische hulp- en vrijwilligersorganisatie in Eindhoven, kwam ik voor het eerst in aanraking met slachtoffers van Loverboys en mensenhandel. De vrouwen en hun verhalen lieten een diepe indruk achter. 

In de jaren die volgden verbleef ik langere tijd in Zuid-Afrika en Brazilië. Hier werd ik wederom geconfronteerd met krachtige vrouwen die (te) vaak het onderspit moesten delven binnen relaties of zelfs gewoon op straat. Daarnaast heb ik met eigen ogen gezien dat de seksuele rechten van de mens in deze landen nog regelmatig met voeten worden getreden. Hier is mijn interesse voor seksualiteit ontstaan. Dat, en ongetwijfeld ook het feit dat ik zelf ervaringsdeskundige ben op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

 

Want ook dichter bij huis is er nog een hoop werk aan de winkel op het gebied van seksuele gezondheidsbevordering. Ik pleit voor het bespreekbaar maken van seksualiteit en seksueel plezier. Het doorbreken van het taboe. Het onderstrepen van het belang voor het doorlopen van een gezonde seksuele ontwikkeling van jongs af aan.

Wat seks precies inhoudt, is voor iedereen anders. Hier heb ik respect voor. Ik gun iedereen een prettige intimiteitsbeleving en wanneer seks op welke manier dan ook een belemmering voor je is dan kan ik daar hulp bij bieden.  

Inmiddels werk ik zo'n vijftien jaar met veel plezier in het domein seksuele gezondheid.

Als gediplomeerd consulent seksuele gezondheid heb ik veel werkervaring opgedaan bij onder andere GGD IJsselland, Seksueel Geweld Zwolle en  FIOM. Sinds kort ben ik hoofdopleider bij het nieuwe opleidingsinstituut "De Seksualiteitschool". Ik ben lid van de Nederlandse wetenschappelijke Vereniging Voor Seksuologie en Seksueel Welzijn Nederland. Ik volg intervisie, supervisie en volg regelmatig bijscholingen. Mijn werk is voor mij meer dan een baan. Het is een passie en een persoonlijke missie om seksualiteit vele malen meer bespreekbaar te maken. 

‘‘Het is ontzettend belangrijk dat iedereen de juiste informatie krijgt over seksualiteit. Dit draagt uiteindelijk bij aan een bevredigend, veilig en plezierig seksleven en dit resoneert dan ook weer door in vele andere levensgebieden."  

Contact


Lieve Lust- Zorg voor seksuele gezondheid


Marlise Aarts

Consulent seksuele gezondheid & seksueel welzijn