V

Voorlichting en training

De seksuele ontwikkeling van de mens duurt een leven lang en is voor iedereen anders. Seksuele en relationele vorming bij kinderen en jongeren is belangrijk om hen te leren de eigen grenzen te bewaken en die van anderen te respecteren. Ook helpt het bij het ontdekken van de eigen seksuele identiteit. Wanneer kinderen een goede seksuele vorming hebben genoten, nemen zij minder gauw risico's wanneer zij gaan experimenteren met relaties. Maar ook in andere levensfasen is aandacht voor seksualiteit belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan seksualiteit tijdens en na de zwangerschap, seksualiteit en bij (chronische) ziekte of beperking. Of omgaan met seksualiteit en intimiteit in een zorginstelling.

Ik bied trainingen en voorlichtingen voor professionals en voor verschillende doelgroepen. Voor elke vraag ontwikkel ik een passend aanbod. Ik maak hierbij gebruik van bestaand, evidence based interventiemateriaal of ontwikkel interventies op maat op basis van data uit praktijkonderzoek. Ook bied ik beleidsadvies bij het creëren van draagvlak voor seksuele vorming en kan ik supervisie en training on the job bieden binnen het onderwijs, jongerenwerk of jeugdzorg. 

Informatie over tarieven vind je hier                      Trainingen voor professionals      .        Gastlessen       .       Vlaggensysteem     .      Ik Ben Van Mij      .     Beleidsadvisering   .    Supervisie voor professionals