Zorg voor seksuele gezondheid

Iedereen heeft recht op een gezonde seksualiteit. Dit houdt in dat je zelf mag kiezen om wel of niet te vrijen. Je mag het doen op elke manier die jij en jouw partner fijn vinden. Uit vrije wil - dus zonder dwang of geweld -, zonder pijn, SOA-vrij en met een partner die je zelf kiest. En het allerbelangrijkste: je beleeft er plezier aan!

Seksualiteit is zeer divers. Er bestaan zoveel verschillende soorten, maten, vormen, smaken en voorkeuren. Seksualiteit is wat dat betreft net als koken: iedereen heeft zo z'n eigen favoriete recept. Tijdens het doorlopen van een gezonde seksuele ontwikkeling ontdek je wat jouw favoriete recept is. Om met de gastronomische metafoor te blijven spreken: de vertrouwde kost die je van thuis uit gewend bent, is je normatief kader. Wanneer je op eigen benen staat ga je misschien wel wat exotischer eten, of experimenteren met verschillende ingrediënten. Ongetwijfeld mislukt er wel eens een gerecht. Of kook je op een dag de sterren van de hemel. Misschien houd je van pikant, of meer van vanille. Hoe dan ook is het ontzettend belangrijk om ruimte en mogelijkheden te krijgen om erachter te komen wat jij lekker vindt. 

Lieve Lust is een praktijk voor seksuele gezondheid. Als gediplomeerd consulent seksuele gezondheid NVVS*, en met zo'n tien jaar werkervaring binnen het domein, zet ik mij in voor seksuele gezondheidsbevordering. Dit doe ik door het bieden van kortdurende counseling aan personen die seksuele problematieken ervaren. Indien nodig kan ik goed doorverwijzen naar seksuologen, bekkenfysiotherapeuten, psychologen, EMDR-therapeuten et cetera. Ook bied ik (collectieve) voorlichting voor diverse doelgroepen en kan ik, al dan niet zelfontwikkelde interventieprogramma's uitvoeren. Professionele organisaties kunnen tevens bij mij terecht voor deskundigheidsbevordering en beleidsadvies. Kijk eens rond op mijn site en wees welkom om contact op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 * Nederlandse wetenschappelijke Vereniging Voor SeksuologieGa naar

Seksuologische counseling
Ga naar

Voorlichting en training
 Ga naar

Beleidsadvies