Ervaringen met Lieve Lust - Zorg voor seksuele gezondheid en/of Marlise Aarts

Man - 79 jaar

Mijn vrouw en ik hebben ons gesprek met jou als heel positief ervaren, waarvoor we jou nog hartelijk willen bedanken. We hopen dat we in een voorkomend geval nog eens een beroep op je mogen doen.

Bas - Leerkracht basisonderwijs

Ik heb Marlise Aarts om advies gevraagd toen ik als leerkracht van groep 5 tegen de situatie aanliep waarbij enkele leerlingen op het toilet elkaars lichaam aan het ontdekken waren. Marlise gaf me een bevestiging van wat ik eigenlijk zelf al wel wist over de gezonde seksuele ontwikkeling, en met haar tips over welke reactie het beste paste bij deze situatie kon ik uit goed uit de voeten. 

Marianne - docent gezondheidskunde ROC

Als docent gezondheidskunde heb ik meerdere malen, intensief met Marlise mogen samenwerken.
Marlise is een gedreven, betrokken, rustige vrouw die met ongekend veel kennis en passie praat over het onderwerp seksualiteit, wat maakt dat ze onze leerlingen in korte tijd openhartig over dit onderwerp leert praten.
Met haar open, positieve houding krijgt ze alle leerlingen zover dat zij uiteindelijk, als jong volwassenen een seksuele voorlichting geven aan andere leerlingen binnen onze school of daarbuiten. Marlise spreekt de taal van onze leerlingen als de beste. De lijntjes met haar zijn kort.
Kortom: Heel prettig samenwerken met Marlise. Een echte vakvrouw.

Vera - Adviseur seksuele gezondheid GGD IJsselland

Marlise is mijn collega bij de GGD IJsselland binnen het team seksuele gezondheid. Marlise en ik werken veel samen. In de tijd dat ik met haar heb mogen samenwerken, heb ik veel geleerd. Ze is een vrouw met liefde en passie voor haar vak en het onderwerp seksualiteit! Je merkt dat ze een eigen visie heeft op seksualiteit en vindt dat voorlichtingen een duidelijke doel moeten hebben. Waarbij zij zich er van bewust is dat het onderwerp niet voor iedereen even makkelijk is.

Door Marlise vergeet ik nooit het plezier en de leuke kant van seksualiteit te benadrukken in voorlichtingen. Vaak wordt dit stuk namelijk onderbelicht of vergeten. Marlise heeft van nature een heel positieve uitstraling en ze is iemand waar je je direct bij op je gemak voelt. Ze is duidelijk in de communicatie en zeer prettig om mee samen te werken. 

Bianca - Jongerenwerker 

Als jongerenwerker, werkzaam in Zwolle, heb ik op verschillende manieren en al een aantal jaar mogen samenwerken met Marlise. Elke keer kom ik weer bij haar terug. Ze is vakinhoudelijk heel sterk en deskundig. Weet een goede aansluiting te maken met de doelgroep jongeren, is niet bang om een uitdaging aan te gaan en weet een “spannend” onderwerp ontspannen bespreekbaar te maken.

Ik heb Marlise leren kennen als preventiemedewerker bij de GGD. Op verschillende momenten heeft ze voorlichtingen, workshops en informatie avonden gehouden voor jongeren. Daarnaast heeft ze ons hele team jongerenwerkers een training gegeven over seksuele weerbaarheid en het bespreekbaar maken van seksualiteit. Ik heb Marlise niet alleen als preventiemedewerker mee gemaakt richting jongeren, als professioneel kon ik ook bij haar terecht met vragen in het kader van deskundigheidsbevordering of netwerk.

Marlise is veelzijdig. Een betrokken persoon, met veel deskundigheid in haar vak.