V

Fijn dat je er bent!

Mijn naam is Marlise Aarts. Een geboren en getogen Maas & Waalse en via verschillende omzwervingen over de wereld uiteindelijk neergestreken aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Ik ben getrouwd en moeder van drie zoons. 

"Van huis uit" ben ik cultureel maatschappelijk werker. Toen ik voor mijn studie stage liep bij een humanistische hulp- en vrijwilligersorganisatie in Eindhoven, kwam ik voor het eerst in aanraking met slachtoffers van Loverboys en mensenhandel. De vrouwen en hun verhalen lieten een diepe indruk achter. 

In de jaren die volgden verbleef ik langere tijd in Zuid-Afrika en Brazilië. Hier werd ik wederom geconfronteerd met krachtige vrouwen die (te) vaak het onderspit moesten delven binnen relaties of zelfs gewoon op straat. Daarnaast heb ik met eigen ogen gezien dat de seksuele rechten van de mens in deze landen nog regelmatig met voeten worden getreden. Ongetwijfeld is hier mijn interesse voor seksualiteit ontstaan. 

Want ook dichter bij huis is er nog een hoop werk aan de winkel op het gebied van seksuele gezondheidsbevordering. Ik pleit voor het bespreekbaar maken van seksualiteit en seksueel plezier. Het doorbreken van het taboe. Het onderstrepen van het belang voor het doorlopen van een gezonde seksuele ontwikkeling van jongs af aan. Het is ontzettend belangrijk dat eenieder juiste informatie krijgt over seksualiteit en dat er voldoende ruimte is voor experimenteergedrag. Dit draagt uiteindelijk bij aan een bevredigend, veilig en plezierig seksleven. Wat seks precies inhoudt, is voor iedereen anders. Hier heb ik respect voor. Ik ben niet vóór of tegen seks en hanteer geen "VIVA-norm" van minimaal drie keer per week van bil. Maar ik gun iedereen een prettige intimiteitsbeleving en wanneer seks op welke manier dan ook een belemmering voor je is dan kan ik daar hulp bij bieden.  

Inmiddels werk ik zo'n veertien jaar met veel plezier binnen het domein seksuele gezondheid. Als gediplomeerd consulent seksuele gezondheid NVVS ben ik naast Lieve Lust ook nog werkzaam voor GGD IJsselland. Ik heb drieënhalf jaar werkervaring opgedaan als casemanager voor Centrum Seksueel Geweld Zwolle en ben opgeleid als keuzehulpverlener bij onbedoelde zwangerschap door FIOM. Momenteel volg ik in deeltijd de bachelorstudie psychologie.